Luc Moons

Over Luc

L uc Moons startte zijn muziekstudies aan de Gemeentelijke Muziekacademie van Mortsel waar hij klarinet, piano, gitaar en fagot volgde.

Vanaf zijn 15de combineerde hij zijn dagschool met een opleiding aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen waar hij een jaar later zijn Eerste Prijs notenleer behaalde. Verdere eerste prijzen volgden voor muziekgeschiedenis, fagot, kamermuziek, harmonie, harmonie- en fanfaredirectie en uiteindelijk orkestdirectie. Zijn belangrijkste leraars waren Jozef Ratajczak, Paul Vandenwegaete, Frits Celis, Fernand Terby, Jan Segers en Edmond Saveniers.

Luc werd meteen gefascineerd door het samen musiceren. Hij speelde dan ook in vele ensembles en orkesten o .a Symfonisch Orkest van de BRT, Kamerorkest van de BRT, Philharmonisch Orkest van de BRT, orkest van de Koninklijke Opera Antwerpen, het Belgisch Jeugdorkest, Marsyas, Jeugd- en Muziekorkest Antwerpen enz.

Zijn dirigentenloopbaan startte in 1984 en richtte zich aanvankelijk op harmonie- en fanfareorkesten in Vlaanderen en Nederland, met als hoogtepunt een 3de plaats in het Nederlands Kampioenschap fanfares in ere-afdeling in 2005. Hij dirigeerde ook een BRTN-opname met het Harmonieorkest van het Conservatorium van Brussel en de operette De Purperen Heide. Hij was eveneens muziekregisseur van een CD -opname met mandoline en strijkers.

Verder was Luc assistent-dirigent van het Europees Filharmonisch Orkest en het Euregio Jeugdorkest. Hij schuwde echter speciale bezettingen niet door ook het fagotensemble I Fagotti en het Antwerps Mandoline Orkest te dirigeren. Dat hij sinds augustus 2015 dirigent is van gitaarorkest Cuerda, ligt volledig in die lijn.

Na ruim 20 jaar als leraar gewerkt te hebben aan verschillende muziekacademies en de kunsthumanioras van Brussel en Antwerpen, is Luc Moons sinds 1999 directeur van de Gemeentelijke Muziek- en Woordacademie van Wijnegem, Schilde en Zoersel.