Cuerda

Cuerda

G itaarensemble Cuerda zag in september 1999 het levenslicht in de schoot van de Ekerse Muziekacademie. De klassieke gitaar komt in grote gecombineerde bezettingen niet echt tot zijn recht en een goede balans met de overige instrumenten is dikwijls ver te zoeken, zo wordt de gitaar vaak tot een begeleidingsinstrument gedevalueerd.

Om gitaristen de kans te geven hun kwaliteiten meer tot zijn recht te laten komen in ensembleverband, richtte Michel Verkempinck deze formatie op. Dankzij Cuerda werd nu de mogelijkheid gegeven aan vergevorderde en afgestudeerde muziekacademiestudenten zich verder te bekwamen in het ensemblespel.

Vanuit een aanvankelijk eerder beperkt aantal uitvoerders is het ensemble na verloop van tijd uitgegroeid tot een bezetting van 10 semi-professionele gitaristen.

N a een korte tussenpauze zonder dirigent besloten gitaarensemble Cuerda en Guy Cuyvers de handen in elkaar te slaan om een heus gitaarorkest uit te grond te stampen. Uniek in Antwerpen en ver daarbuiten, Gitaarorkest Cuerda was geboren!

Wij treden geregeld op in en rond Antwerpen met een gevarieerd programma. Zo gaat het repertoire van de renaissance en barok, bewerkingen van Debussy en Bizet naar arrangementen uit de wereld van de jazz en natuurlijk ook van Guy Cuyvers zelf.

Klassiek gitaristen van verschillend niveau en leeftijd samenbrengen is onze betrachting.
Een unieke ervaring gegarandeerd !